Makeanvedenhelmet

Makeanvedenhelmiä viljellään istuttamalla simpukkaan toisen simpukan vaipasta leikattuja pieniä paloja. Simpukka kehittää palasen ympärille helmipussin, joka erittää helmiäisainetta samoin kuin aidon helmen synnyssä. Koska ydinpalloa ei käytetä, ei myöskään helmiäiskerroksen kuoriutumista voi tapahtua. Istutuksen jälkeen simpukat lasketaan korihäkeissä 2 - 3 metrin syvyyteen noin kolmeksi vuodeksi, jolloin ensimmäinen helmisato korjataan. Jokaisesta simpukasta saadaan 40 - 50 helmeä.

Makeanvedenhelmien väri vaihtelee luonnostaankin paljon ja niiden väriä korostetaan tai muutetaan värjäämällä. Kiinassa viljeltyjen makeanvedenhelmien laatu on noussut parempien viljelymenetelmien ja eri simpukkalajin myötä. Viljeltyjen helmien edullinen hinta mahdollistaa näyttävien helmikorujen valmistamisen.

Näytä: tuotetta